Vampirestat

 
harini aku nak cerita pasal Vampirestat . semenjak dua menjak ni , traffic blog aku naik senaik naiknyaa . oke nampak tak , naik sesangat tuhh . memula heppi gak ah sebab aku bajet ramai jugak yang view belog usang aku nih . tapi aku tetap wonder apesal laa naik luar biasa pelik nyee . aku pun cek ah traffic sources tuu dari mana dan ini yang aku jumpa -.-'

 


mula-mula rasa eksaited nak mati ahh sebab laman web Vampirestat ni jadi referer site ke belog aku . tanpa ragu-ragu dan syak wasangka aku pun terus klik link tuu . dan tu perkara adalah antara perkara yang TERteruk pernah aku buat :'/

lepas aku klik link tuu keluar laman web Vampirestat macam kat bawah ni .


tapi aku takpaham ape bende laa yang laman web ni view . maka aku pun gugel laa untuk mengetahui apekahh VAMPIRESTAT ni yang sebenarnya . dan ini yang aku jumpa:

"Vampirestat dan adsensewatchdog ni adalah auto spammer system yang akan hantar sekumpulan traffic pada sesebuah blog. Bila korang klik link tu bersedialah untuk backup contents blog korang sebab blog kita mungkin dah tak selamat lagi. Masa tu blog kita da jadi platform untuk meningkatkan ranking website tersebut."

"Kesan buruknya adalah ranking website Google akan jatuh dan ranking blog kita juga akan jatuh dan susah nak jumpa dalam Google Search Engine"
 
credit to belog Qiya Saad :D

see ? menyesal aku klik laman web tuhh . korang jangan klik tau . patot ah audience yang singgah kat belog aku ni ramai dari United States . aku syak , ni gegara Vampirestat ah ni :/


oke , tu jee untuk kali ni , Fihifzillah , Assalamualaikum :D

38 comments:

Lieya Von Jay said...

LA.MCM NI PON ADA ?

acik idah said...

Kak idah pernah gak dapat vampirestat nie.. tapi tak pernah klik pun menatang tu.. sebab nama pun dah vampire so malas nak klik.. rasa macam tak selamat jer... :D

Anyway thanks 4 sharing deeya... ;)

Wirda Amir said...

Salam deeya...

Mcmana nak tgk traffic semua tu...?blog akakpun ramai org us tgk kot...hahaha....confirm ke tu..?akak tak pandai nak cek mcmana jd redho je le kalau terjadi..yg penting akak tk mau klik apa yg deeya ckp tu...thanks for the information my dear deeya....

nanakimie said...

yeke dear? paling tinggi trafik nana pun dari website ni,pelik jugak...adeh..rupanya spammer yang jahat tu,sabojela

Hafiza AizZawa said...

fiza baru je ke website tu semalam..

asha hana said...

alaaa hana dah terclick. acane tu?? :(

nurul hidayah said...

owh ya ka deeya .. Baru sis tahu .. Menakutkan lah , nk berblogging dgn tenang pun jadi x tenang . Dunia blog bnyk cabaran . Tapi sis takut nk klik mana-2 link yg nmpk pelik sebab dulu pnah termasuk dlm blog kaum kerabat sepupu sepapat hacker . Hahaha , x memasal blog sis dlu kna hack .. Hehehe

Nadiya said...

serious kee, perhhh.. kene chek jugak ni kot kita pon kene gak tertekan kee kann..

Nadratul Syazwana said...

Ala serious ke? Nad pun curious jugak. So Nad baru-baru ni ada click link tu :'( Alaaaaaa

Aku Penghibur said...

ooo macam tu :) baru paham ..thanks bagitahu

ikhwan yusuff said...

uuummm...dah klik dh..xthu pun sblm ni...

Akeyla Azmi said...

Eeee takutnya :(

Sabar jelah. Takpe, inshaallah ur blog will be just fine :)

Nur Shafiq said...

macam bahaya ja vampirestat ? huhh..jemput singgah blog shafiq naa A Gentleman To Be

Liyana yan said...

Yan pon ada jugak 2 website tu.. tpi xklik pon

puteri kasih said...

kena berhati hati sebelum klik link yang pelik pelik..thanks berkongsi yer :)

Nur Azwa Edora said...

OUHHH tidakkkk ! STAT kita ada dari situ , banyak jugak . :'( thanks 4 this info !

orench ladee said...

fuhh..sib baek xpnah klik..tq for the info..nice share :)
neway, salam perkenalan..

http://mii-and-himm.blogspot.com/

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kat blog akak pun dia ada datang juga.. rasanya sejak akak mula aktif blogging dulu lagi.. akak ingatkan dia backlink macam ping busuk tu..

Miss Xyz said...

Ini mesti propaganda si Edward Cullen tu! Protect darah andaaa!!

Nina Maslizza said...

http://ninamaslizza.blogspot.ru/2013/11/fake-blog-traffic-by-vampirestat.html ni saya pernah tulis pasal vampire stat..ada bnyk lagi mcm zombie stat

adrianna syaz said...

Tima ksih kongsi info..nsib baik sya tk klik kt link tu..mmg byk msuk pun..plik jgk..sya folo blog super girl ^_^

Affy Afiqah said...

TQ share, selamat laa tak pernah klik huuu
ade je kat referral vampirestat ni..

Haryati Faizal said...

ohh camtu ke, effect gak ngan blog kita ye

Aee Noyou said...

thanks deeya..for sharing. mesti ramai yg x tau kn..

Fazri said...

Ghost traffic.. tak apa. yang penting traffik blog meningkat.

Rubiatul Adawiyah said...

laa.. kesiannya.. buat masa ni xtahu pun nak check benda alah semua tu... haishhh.. :D btw, thanks for the information :)

Anis Farhana said...

laaaa. macam macam kes la sekarang nie aihhh.

terima kasih share hehe :)

Sabrina SA said...

hmm ina pun kena lah mcm ni :(

ros_reeza said...

owh, tak pernah dengar pasal ni..

Aisyah azizon said...

laaa.. thanks sebab sharing. baru tahu ni . ~.~

Wirda Amir said...

Salam deeya...akak dh tgk traffic tu..tq sayang tolong ajarkan...hehe

Pha Is said...

eh, saya pun banyak pengunjung dari US, tapi x pernah perasan pla pasal vampirestat ni.. hmm.. nk kena check ni.. thanks..

Fifi Nadhrah said...

bahayenye.. terime kasih share info ni..

Lisa seoby said...

Waa... lisa dah banyak kali kenq.. takutnya kalau kene spam ke remove ke. Adoiii

ana likes said...

kita dah klik pon kak... sedeh betol

fatin wawa said...

memang betul2 vampire ni..

Diagnosis Tetanus said...

assalamualaikum.
Menanggapi masalah vampirestats, saya juga mengalami hal yang sama. trafik terbanyak juga dari vampirestats, aneh sekali, padahal blog saya tidak pernah meninggalkan link di vampirestats.

Akeyla Azmi said...

takuut T_T