Ask Fm . Simsimi . Anda Tanya Saya Jawab xD

let's the pixca describe :)




alkisahnyee , tadi tetiba terasa nak buka ask.fm . so ternampak laa beberaa soalan yang dah lama orang tanya , tapi aku baru perasan . so baru jawab ah ni :D

alang-alang aku dah printscreen soalan yang dorang baru tanya tuu , aku printscreen sekali laa soalan yang aku dah lama jawab , tapi aku tak share lagi . lailai >.<

oke , tang soalan akhir tuu , aku memang takleh ubah . soalan tuu aku dah jawab 4 bulan lepas , tapi kalau harini orang tanya aku suka lelaki yang macamana , aku tetap akan jawab KELAKAR .

ohyee , alang-alang aku dah buat entry nih , aku nak share sumtinggg . korang tahu simsimi ? dulu aku suka giler sembang dengan mende kuning tuhh . tapi sekarang dah bosan laa . ape yang best pasal mende kuning tuu ialah , dia suka bagi jawapan yang kadang-kadang kita pon tak expect . maka bilaa dapat jawapan yang gempak , aku printscreen ah . sila ah baca . simsimi annoying kot . HAHA .


















HAHA . sengal kan mende kuning tuhh . kadang-kadang tensyen gak aku layan diaa . ada jee dia nak menjawab . nasib baik robot .

tuu jee , entry santai malam ni . 

Assalamualaikum :)

Reality Of Fear

You're not scared of the dark ,
You're scared of what's in it .
 
You're not afraid of heights ,
You're afraid of falling .
 
You're not afraid of the people around you ,
You're afraid of rejection .
 
You're not afraid to love ,
You're afraid of not being loved back .
 
You're not afraid to let go ,
You're afraid of accept the reality that he's gone .
 
You're not afraid to try again ,
You're afraid of getting hurt for the same reason .
 
 
Assalamualaikum , till we meet again :)

 
 

Nak Start Bisnes ? Mantapkan Fizikal dan Mental Dulu :)

 
selawat dan salam ke atas rasul junjungan , para sahabat , ahlul bait , para tabi'ien , tabi' tabi'ien, semua umat Islam serta ikhwah dan akhawat yang tetap tegar menegakkan kalimatul haq 'Lailahaillallah' sehingga hari kiamat :)
 
oke , hari ni aku nak share sikit pengalaman aku sejak dua menjak berbisnes nihh . biasa laa , bisnes mana yang takde ujian , yang takde halangan , yang takde kesusahan .
 
seperti aku sendiri . macam-macam yang terjadi masa bisnes ni . macam-macam ragam yang aku jumpa dan macam-macam ilmu baru yang aku belajar . adilkan Allah ? dia bagi ujian , kemudian dia gantikan dengan hikmah di sebalik ujian tu :D
 
satu perkara yang korang wajib jumpa bila berbisnes ni ialah respon orang sekeliling . respon yang acane tuh ? respon NEGATIF !! jangan terkejut kalau ada orang sekeliling yang cuba lemahkan semangat kita , jangan terkejut kalau ada insan NEGATIF yang cuba provok kita . aku pun kena .
 
"taknak beli lah barang kau jual"
"nak beli tempat lain jelah. taknak beli dengan kau"
"acane bisnes? macam hebat je" (nada perli)
 
dialog kat atas ni biasa dah aku dengar . 
 
manusia . rambut je sama hitam , hati lain-lain . tapi sekarang rambut dah taksemua sama hitam , ada jee kaler lain . dah kalau rambut pun berkaler-kaler , apetah lagi hati nih . yang sentiasa berbolak balik . kena pulak dengan orang yang ada masalah hati dan jiwa tak tenang nih , memang nangis laa kalau tak kuat mental . mana taknyee , asyik kena psiko , provok bagai .
 
tu satu RESPON orang sekeliling . yang kedua korang akan jumpa macam-macam ragam customer . tapi tang dengan customer aku paling suka . aku takkisah pun macamana layanan dia kat aku , sebab aku suka tengok ragam-ragam dorang . sini laa korang akan jumpa , customer yang tersangat laa baik , yang cerewet , yang penyabar , yang dia je betul , yang sombong , yang suka letak harga sendiri . HAHA . sumpah kelakar tengok gelagat dorang >.<
 
alhamdulillah . kebanyakan pelanggan aku menyejukkan hati aku sebagai peniaga . belum masuk yang excited beli dengan aku , yang setia dan suruh inform kat dia kalau ada stok terbaru . yang puji barang kita jual sebab teramat puas hati , yang jadi pelanggan tetap sebab suka servis kita , dan macam-macam lagi laa yang mengheppikan aku . dan ada sorang customer ni , aku siap bagi hadiah kat dia sebab dia pelanggan tetap aku kot . kalau boleh semua barang yang aku jual dia nak try . alhamdulillah :'D
 
ada jugak beberapa orang customer aku yang JENIS suka bagi aku gambar baju/jubah memana ntah pastu tanya aku ada stok lagi tak . HAHA . yang ni kelakar . dah laa aku taktau gambar baju tu dia ambik kat mana , tetiba tanya stok kat aku . ada jugak beberapa orang cenni .
 
ada jugak haritu , customer yang ikut suka dia je nak letak harga barang aku . terang-terang kat page aku letak harga , pastu dia boleh cakap harga dia sebenar berapa . konfius aku , siapa penjual siapa pembeli nihh . mama cakap memang ada orang jenis cenni . dia saja jee psiko . tapi sebagai penjual , kita tahu kualiti barang kita . memang harga yang kita tetapkan tu berpatutan laa dengan kualiti .
 
ada jugak yang jenis takpercaya kat aku , takut aku tipu dan songlap duit dorang . tau-tau barang tak sampai pon . tapi dalam tak percaya nak beli jugak . HAHA . kalau jumpa orang cenni lebar aku senyum . lahaii . lucu . tapi paham-paham je laa , kalau dah tak percaya tu , tak percaya jugak kan . terus nak suruh kita pos barang dia esok hari jugak . kononnye urgent . padahal aku tau je dia takut aku tipu .
 
sebenarnya banyak lagi . tapi sampai sini je laa aku cerita dulu oke ? :)
tengs for reading , tengs for visiting my blog . sorry for not visiting back . really busy , can't help :'/
 
sebelum tu jom cuci mata >.<
 
tudung dwiside - RM26 include postage

tudung bawal plain 60' - RM18 exclude postage

Leesa Dress - RM66 include postage

Sofeena Dress - RM69 include postage

Balqisya Dress - RM126 include postage

 ni sikit jee . ada banyak lagi kat page :)
https://www.facebook.com/DeeyaShoppe
ada masa deeya visit back oke ?
 
jaga iman , jaga hati .
 
Assalamualaikum .