Kerana Hakikatnya FUTUR Itu Lemah dan Sifatnyaa Melemahkan

 
FUTUR itu lemah . sifatnyaa pula melemahkan .
 
jika seorang ketua keluarga futur , maka futur la pula jemaah keluarganya yang lain . 
jika seorang murabbi futur , maka futur pula anak didiknya . 
jika seorang kakak futur , maka futur pula adik-adik di bawah nyaa . 
 
apa itu FUTUR ?
 
Penyakit futur ini menukar sama-sekali perlakuan pelakunya daripada seorang RAJIN dan semangat bekerja kepada sikap MALAS, putus asa, menunda atau berlambat-lambat melakukan pekerjaan.
 
Maksud FUTUR menurut Angel Pakai Gucci

 


 
nota kaki: sedang berlawan dengan penyakit FUTUR ni taim cuti . masa lapang adalah permulaan FUTUR . aigooo -.-'
 

31 comments:

Nur Shafiq said...

futur nya ? cikgu,shafiq tak faham..kenapa explanation macam laras bahasa bukan melayu ? berbulatan ?

Cik Mun said...

futur..first time dgr perkataan ni..

asha hana said...

hana baru dengar. terima kasih share dear. :)

Affy Afiqah said...

conclusionnya, it's not a good "friend" to keep ;)

Pha Is said...

smoga kita sama2 terhindar dari penyakit futur ni..

Lieya Von Jay said...

wah perktaan bru.. rasa mcm ada ja sifat ni dlm diri ^_^

Wirda Amir said...

Futur....ringkas entri ni tp sgt bermanfaat buat diri akak tau deeya...akak ni sdg dilanda penyakit futur...malas,hilang semangat...ada sedikit kesedihan :(...tq sayang...moga akak bermuhasabah....

mirza syazwina said...

pertama kali dengar pasal futur ni,thanks sharing ilmu ni :)

Nadiya said...

waw, boleh guna lepas nii :)

muhammad azuan said...

ohhh futur tu lemah ea...bru tahu lha...ekceli futur pon wan ta penah dengar sebelum ni...agagagaga

Super Girl said...

bulatan gembira tuu nama lain bagi usrah :D

Super Girl said...

hee XD

Super Girl said...

sesama hun :D

Super Girl said...

betul . futur buat kita malas . jauhi futur :)

Super Girl said...

aminn . inshaAllah :)

Super Girl said...

hehehe , selagi bergelar manusia , iman ada naik turunnye kan kak ? :D

Super Girl said...

sesama akak sayang . inshaAllah , banyakkan zikir dan berdoa , semoga terus bersemangat . aminn :D

Super Girl said...

sesama mirza :)

Super Girl said...

yeay ! vocab baru ^_^

Super Girl said...

betul wan :)

Acik Riotaro said...

futur??? 1st tim dengor..hahahhaa...
macih2.. take noted!! futur2!! hahha

Ery Nix said...

Thanks deeeya..time hujan pun boleh Foo-turr gak kan..hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak baru first time mendengarnya juga.. terima kasih di atas perkongsian ini deeya.. menambah ilmu baru untuk akak..

ezyra daniel said...

firstime dengar perkataan nie..
thanks share^^

Super Girl said...

hehee , boleh guna lenkali word ni :D

Super Girl said...

betul , time hujan rasa macam best tido jee :3

Super Girl said...

sesama kak aiza <3

Super Girl said...

my pleasure ezyra :D

Afiqah Adzan said...

Baru tahu tentang perkataan ni .. Waktu lapang memang kita akan banyak futur kan

Super Girl said...

betul :D

Hafiza AizZawa said...

tak pernah dgr pulak..futur.. bahasa melayu ke nie...