My Skincare Routine

Sunday, March 04, 2018

Assalamualaikum.

Harini aku macam rajin sikit, so aku nak share laa skincare routine aku. Kot laa berguna untuk sesiapa yang tengah cari rujukan. Apa yang aku share kat sini ialah skincare yang aku sedang guna sekarang. Jomm check it out! 

Skin concern: Oily and combination skin

1) Cleanser


Brand: Hada Labo
Description: Hydra & Whitening Face Wash 100 g
Price: RM 24.90


2) Exfoliator

a) Chemical Exfoliator


 Brand: Cosrx
Description: BHA Blackhead Power Liquid 100ml
Price: RM 76.32

b) Physical Exfoliator


 Brand: St. Ives
Description: Fresh Skin Apricot Scrub 170g
Price: RM 22.00


3) Toner


 Brand: Simple
Description: Soothing Facial Toner 200ml
Price: RM 19.90

Klik SINI untuk review toner.


4) Serum



 Brand: Tiam
Description: C Source Vitamin C20 Serum 30ml
Price: RM 77.00


5) Moisturiser

a) Day Moisturiser


 Brand: NuTeen
Description: Anti Acne & Oil Control Lotion SPF25 50g 
Price: RM 21.90

Klik SINI untuk review.

b) Night Moisturiser


 Brand: The Body Shop
Description: Seaweed Oil Control Overnight Gel 30ml
Price: RM 85.00



6) Eye Cream


Brand: Loreal
Description: Loreal De White Perfect Magic White Double Whitening Eye Cream 15ml
Price: RM 32.60


7) Sunblock


 Brand: Skin & Lab
Description: Dr. Vita Clinic fre-C Sun Protector 50ml
Price: RM 75.00



8) Clay Mask


Brand: Innisfree
Description: Super Volcanic Pore Clay Mask
Price: RM 52.00



9) Lip Care

a) Lip Moisturiser


Brand: Vaseline
Description: Pure Petroleum Jelly 50g
Price: RM 5.16


b) Lip Scrub


Brand: Hanaka
Description: Chu Chu Lip Scrub 15ml
Price: RM 38.50


10) Micellar Water


Brand: Garnier
Description:  Skin Naturals Micellar Cleansing Water 400ml [Oil Control]
Price: RM 29.90

Okayy, ini lah dia skin care routine aku sebagai seorang manusia dengan kulit muka combination. So far, item-item kat atas ni bagi kerjasama yang saaaangat baik. Harga yang aku list-kan di atas merupakan harga asal di Hermo dan Watson (Aku beli skincare kat sini). Tapi Hermo dan Watson ni rajin buat sale. So, korang boleh dapat harga lebih murah dari harga yang aku list-kan kat atas. Hihi.

Kalau ada yang nak request review mana-mana item yang aku list-kan kat atas, boleh request kat komen. InshaAllah, bila aku free aku akan buat review. (Ini bukan entry berbayar tauuu).

Thanks buat yang selalu datang blog ni. Jangan lupa tinggalkan jejak kat cbox supaya iolls boleh terjah balik blog-blog korang tuuu.

Okay tu je. Moga bermanfaat.

Bai.

You Might Also Like

3 comments

  1. jmput singgah join n meriahkan segment GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  2. wahhh menariknyaa..mmg dah lama dok usha yg cosrx tu.. byk baca review kata bagus..
    follow sini #734

    ReplyDelete
  3. Your skincare routine looks good!

    ReplyDelete

LIKE ?