Jodoh yang Baik ?

 
 
Jodoh yang baik : 
 
Selepas melakukan solat ISTIKHARAH, Bila dengar nama dia, kita rasa tenang. Hati rasa tenang. Itulah jodoh yang baik :)

25 comments:

Wirda Amir said...

Salam dik....

Ringkas tapi sgt padat...istikharah adalah sebaik baik cara......in sya Allah.....

zulhilmi tempoyak said...

waalaikumsalam.

♥ iqwa-niera ♥ said...

hukhukhukhuk, takut pulak maw istikharah. blum bersedia. hehehee

Cik Chokie said...

Akak dah try ke ? Hehehe alhamdulillah moga dipercepatkan :D

Husna Hafiza said...

:) - senyum xperlu kata apa-apa...

chicken_floss said...

tapi jodoh tak datang bergolek2..hehe..kena disusuli dgn usaha dan hati yang terbuka untuk mencari dan menerima jodoh..sekurangnya doa..:)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

perkongsian yang baik adik.. hanya Allah yang tahu apa yang terbaik untuk kita..

reenapple said...

Isthikarah tak semestinya hanya untuk Jodoh sahaja. Tapi untuk kenalpasti jodoh, ya, Isthikarah salah satu caranya.

Nice sharing. :)

Ain Eddihar said...

insyaAllah :)

Che Siti Maryam said...

Nice sharing :)...

Sally Samsaiman said...

wasalam...huhuhu...xboleh nk istikharah, calon pun enggak ada...

S.K.A said...

ok =) tp xpnh lg bt solat sunat istikharah..inshaa'Allah bila btol2 bersedia nnti kot..

Nur Azwa Edora said...

Kita pernah buat, and Allah ada bagi petunjuk melalui mimpi kita :)

kacang buncis said...

istikharah solat yang baik untuk perkara yang kita ragu2.....

Nadiya said...

padat dan tepat :)

Lieya Von Jay said...

^_^ sejuk hati baca

Nies alhaQ said...

He knows us better.
In shaa Allah.
Ketentuan yang pasti : Ajal.
Ketentuan yang tertangguh : Jodoh.

Aefa Aerisya said...

tak bersedia lagi ni .. hihi..
nice sharing dear :)

Akmal Halim said...

betul tu..segalanya akan jadi mudah bila kita dah bersedia :)

pha is said...

:)

Norhasniza Khalid said...

mama setuju bab ini..

Eiqa Almond said...

Takut bila org suruh buat solat istikharah nie..
Sebab mcm tak ready lagi..
*boleh ke ek cakap gitu.?? :|

MaWaR RinDu said...

Sy syg sorg laki ni,tp ktorang dah xda papew relay, tp dy still anggap sy kwn dy, bila sy ada masalh, sy akn call dy, tp klaw tu msalh besar je lah.. kami dh jarang dan tak berhubung lgsg dh, tp one day tu sy ad masalh dan kwn sy suh call dy.. sy trus call n bila cakap n dy, hati sy tenang ~~~ taktau nk cakap mcm mna.. tp sy rsa sy brtepuk sblah tgn je.. hmm sedih ~~ huhu apepon get the life !! haha

S.K.A said...

jeng3..dah ni tenang la ye =) alhamdulillah..sape la 2 ye..hi3

siara elina said...

terbaik ^^