tawaran ke City University



me : awak , tadi ada kol dari City University . dia gitau saya dapat tawaran masuk U tuu . pastu saya dapat biasiswa 50% dari Mejar Faiz .

he : IPTS kann ? 

me : iye .

he : alaa awak . tak payah laa .

me : huh ? nape ?

he : kat mana tuu ?

me : kat petaling jaya

he : alaa , jauhnyaa :\

me : . . .

he : alaa , awak masuk je laa maktab , kan senang . IPTS tuu mahal laa . kalau maktab kan murah , terjamin lagi masa depan . awak keluar jee , dah ada kerjaa . berapa yuran U tuu ?

me : kan saya amik foundation satu tahun . yuran dia RM 9,400.00 . pastu , . .

he : *potong katakata saya* tak payah laa . tak payah . mahal tuu . masuk maktab jee k .

me : okee , kalau saya dapat masuk maktab .

he : apelaa awak ni , result 9A mesti dapat punyee . dorang cari lagi . :)

me : hehe . insyaallah . erm , kalau betul pun jauh ape masalah ?

he : yelaa , kalau jauh kan banyak kos guna . kalau dekatdekat senang . ada masalah boley balik rumah .

me : *katakata dia ni sama nan mak aku* ouh , kalau dapat maktab nak saya dapat kat tawau ea ? *dekat nan rumah dia* 

he : hehe , eyaa . takdelaa . kalau boley biar dapat kat KK (kotakinabalu) tu jee . senang balik .

me : ouh , oke . jangan risau . masuk maktab jugak ni :DD

# wahwah . terharu sebenarnyaa bila ada orang yang caring camtuu . nasihat dia sebijik nasihat mak aku . adess . tu yang sampai kat hati tuu . pastuu aku citer nan mak aku pasal dialog kitorang ni tadi . mak aku senyum jee :DD hehe . besnyaa bila ada orang yang care dan bagi nasihat *over ke aku ? alamak ! sila muntah . oppss , dah sedia baldi atau besen ke? maaf ek . hehe* tu jee laa aku nak kongsi . tengss for reading :D