Berpacar Biar Satu

Assalamualaikum :D


kata mamaku , "kalau punya pacar jangan banyak. cukup satu aja..."

satu di situ , 
satu di sini ,
satu di sana ... LOL


11 Things About Me

Assalamualaikum kawang-kawang blogger :)

firstly nak ucap moshh moshh tengss kat kak Nies alhaQ yang invite satu game DESCRIBE MYSELF yangg beshh lagi ohsem ni . macam besh je , so rasa nak join r :D

nak tau apa RULES game ni ? jom cikitdaut !! (baca: check it out ) LOL .


dah baca ? so ada berani ke haa ? aku berani . jom TERJAH !!

11 THINGS ABOUT MYSELF  

1. sensitif. jiwa macam tisu cenggitu. 
2. susah nak tunjuk kasih sayang aku *ego ke ?? HAHA . yela tu kot >.<
3. aku suka BANTAL !! tym befday aku hepi giler kalau dapat bantal baru .. suke,suke,suke!!
4. suka aiskrim coklat tapi tak makan aiskrim vanila dan yam , *elergik k elergik
5. malu cakap dengan lelaki *awkward sangat ._.
6.suka nangis sensorang sebab tym tuh aku boleh nangis kuat-kuat . HAHA !!
7. anak ustaz tapi semua orang cakap aku takde gaya anak ustaz punn :'D
8. walaupun hati lembut, luaran aku nampak ganas. yey yey !! *sambil buat tangan rock
9. bercita-cita untuk menjadi seorang engineer tapi hakikatnya aku teacher-to be :'D
 10. takut lipas :'D
11. suke pink kaler . loike loike gituu >.<


11 SOALAN UNTUK BLOGGER

1. Berapa ramai orang yang tahu nama penuh awak?
ala, sebut je NURMADIHAH MARDHIAH, sampai Dang Wangi orang kenal. HAHA. *perasantan

2. Bagaimana hati awak kebelakangan ini, sihat?
biasalah, iman kengkadang turun naik. hati ini bergantung pada kondisi iman aja *sila cakap bahasa ibunda yee.

3. Ada orang buat awak marah tak hari ni?
semalam ada :'D dia nangiskan saya. tsk tsk.

4. Adakah awak seorang yang kaki jealous?
a'ah. saya penjeles orangnyee :D

5. Adakah terdetik rasa malu pada masa silam awak?
malu? HAHA. ada gak r, tapi yang memalukan tu jadi LUCU dah sekarang. :'D

6. Adakah awak percaya pada orang sekeliling awak?
tak semua. kengkadang orang nampak baik tapi hati dia kita tak tawu. but just be aware je laa.

7. Lagu terakhir yang awak nyanyi?
Aku Yang Tersakiti. HAHA. sebab lagu tu saya buat alarm bangun subuh. bangun bangun jep terus karaoke. *over k over

8. Nama cikgu tadika awak, kalau ingat, apa nama dia?
saya tak pergi tadika pun. MAMA saya yang ajar tulis baca. mummy i love u much much 

9. Awak masih single ke?
dah berpunya. selamanya milik ALLAH :')

10. Adakah awak pakai 'name tag' kat sekolah or tempat kerja?
TAK PAKAI punn. sebab bila pakai je terasa macam cikgu praktikum jep. hehe

11. Suka saya tak? Kenapa? *Tetiba.
 suke jee. kak Nies baik sangat even baru kenal terasa ukhuwah yg terjalin . 
p/s: kak Nies sila terharu >.< 

11 SOALAN UNTUK BLOGGER YANG DI 'TAGGED' 

1. antara cinta dan sahabat, korang pilih yang mana?
2. lagu apa bila korang dengar je rasa sebak laa, nak nangis laa..?
3. sanggup ke korang korbankan cita-cita demi tunaikan harapan orang tua?
4. takut lipas tak? *hehe. nak jugak tau
5. perkara yang korang tak boleh lupakan dalam hidup?
6. permainan apa korang paling suke?
7. ada CRUSH? kalau ada nape korang CRUSH sangat kat dia *HAHA. ambekkau
8. bila korang berada dalam satu perhubungan dan tetiba wujud orang ketiga. korang pertahankan hubungan atau undur diri?
9. apa korang paling suka tentang bestie korang?
10. bila orang malu kan korang, apa respon korang?
11. describe 5 words about me >.< *nak jugak


11 BLOGGER OHSEM YANG SAYA TAG 

Ina 
Eyka 
Mira 

Jom main game ni di samping tu boley jugak kita kenal-kenal kann. :D babaii korang yang comeyy, korang yang gojes. fihifzillah. wassalam :D


Assalamualaikum Rejab

Assalamualaikum semua. Salam 1Rejab gitu. hehe.

Lepas Maghrib tadi , telah masuk 1 Rejab 1434H . Ahlan Wasahlan Rejab , Ila Liqa' Jamadil Akhir:)

 
bila masuk je 1 Rejab, mesti semua orang cakap bahawa "buku amalan kita ditutup dan digantikan dengan yang baru". tapi ada yang mengatakan pendapat ni cuma Hadis Maudhu . nak tau ape hadis maudhu ? boley tanya En.Gugel . heheh :D

dan ramai mengatakan amalan yang dituntut pada 1 Rejab ialah PUASA SUNAT . oleh itu jom kita puasa ramai-ramai esok ? ala jom r *sambil kenyit-kenyit dua mata*


sebagaimana yg difatwakan oleh Syeikh Atiyyah Saqr, berpuasa di bulan Rejab hukumnya sunnat kerana ia termasuk dalam bulan-bulan haram dan ada hadis yang diriwayatkan oleh Abu Daud dari Abu Umamah AlBahili tentang puasa tersebut :)

Rasulullah pernah bersabda "barangsesiapa yang memberitahu berita rejab kepada yang lain , maka haram neraka baginya" <--- yang ni aku tak tau laa hadis Sohih ke tak , tapi ramai dok tweet kat twitter nuh .

DAN ! bila masuk jee bulan Rejab , ramai dok kalut bawak keluar hadis maudhu' laa, hadis kazab laa kononnya supaya ramai yang berlumba-lumba melakukan amal kebajikan. niat memang mulia tapi niat TAK PERNAH menghalalkan cara. ini 'dangeres' ye kawang-kawang kerana barangsiapa yang melakukan pendustaan ke atas Rasulullah maka dia telah menempah satu kerusi dalam neraka . harap maklum k . ada beranss ? HAHA .

tu jee untuk kali ini . tengs for reading . fi hifzillah dan salam 1 REJAB :D

Exam Mania

assalamualaikum :)

hari Isnin ni aku dah exam . BI kot first paper , sumpah nervous sangat aku rasa . dan , aku tak baca apa2 lagi untuk exam BI tuhh ._.

karya bila dah bohsann ._.

takpe , sisa-sisa hari aku sebelum exam ni aku akan manfaatkan lorh *HAHA . yang tuu bajet . taim StudyWeek pon on9 memanjang*

orang suruh belajar laa !! bukan snap snap >.<

wish me luck korang-korang yang cantik , hensem , comeyy :D

fihifzllah . wassalam .

Suara Siapa Tu ??

assalamualaikum korang :D

hari ni aku nak share satu kejadian PELIK yang aku alami baru-baru ni jugak la . *erk ! macam tu pon boley !*


ceritanya macam ni . hari tu aku rasa penat sangat-sangat , jadi lepas zohor kira-kira jam 3 petang aku pun tidur laa . memang nikmat takpayah cakap la kan . aku rasa tidur aku berkualiti giler hari tu . tapi waktu aku tengah tidur  tu *waktu tu lama dah tidur* tetiba aku dengar suara mak aku panggil aku " angah, angah bangun solat asar" . suara tu KUAT giler boleh tak ? aku tak tau tu mimpi ke ape . tapi suara tu memang kuat la dan datang dari arah dinding sebelah aku *katil aku tepi dinding* *mak aku kat SABAH dan aku sekarang kat TERENGGANU*


aku pun terbangun . aku tengok jam ma shaa ALLAH , dah jam 5.30 petang . aku tak solat asar lagi . aku cepat-cepat bangun dan duduk terpaku atas katil . suara apa tu ? sebijik suara mama . dahlaa aku sensorang dalam bilik waktu tu *aku tinggal kat hostel* . tanpa fikir panjang aku cepat-cepat ambik wudhu dan solat . even time tu aku masih tertanya-tanya , suara apekahh ?

kawan aku cakap , tu mungkin suara malaikat nak kejutkan aku bangun solat *maybe?*. tapi aku pun taktau laa sebab asrama kitorang tu agak 'scary' sikit . hehehe . korang rasa tu suara apee ??

mungkin tu je laa kot untuk kali ni . tengs reading . fihifzillah . wassalam :D