aku ke MATRIX :D

assalamualaikum ,


esok aku dah bertolak pergi KOLEJ MATRIKULASI LABUAN (KML) . sebenarnya rasa tak sabar sangat dalam hati ni . nak rasa suasana baru , nak jumpa kawan baru , nak rasa macam-macam laa .

peking pun belum complete lagi . lepas ni aku nak sambung peking .

aku harap aku dapat sesuaikan diri dengan keadaan serba baru tu dan moga-moga banyak benda baik yang aku dapat kat sana , aminn .

oke , tu je untuk kali ni . tengs for reading :D

futrher study jum !

assalamualaikum ,

firstly , nak ucapkann baibai kat bespren saya . esok dia dah nak pergi sekolah . huhu , teruskann perjuangan oke !

oke , aku pulak . dah nekad masuk matrix . aku dapat KOLEJ MATRIKULASI LABUAN . ekceli , memang aku apply sana . senang nak balik . *aku anak manja*

mulamula ramai kawankawan terkejut . mady masuk matrix ? bukan IPG kaa ? itu laa antara persoalan yang timbul . haha , aku dah agak punn dari awal .

yea , aku mengaharap sangat masuk IPG , tapi sebelum tuu biarlaa aku timba ilmu kat matrix tuu dulu . boleyy join orientasi , dapat new experience . hehe . gempak seyh :D

okeoke . tu je aku nak share kali ni . ohyee , cuci mata jum . tengok bestie saya . kakaka !



ni laa orang nyaa . studi bagusbagus ko nak ! HAHA .

thats all from me , tengs for reading :D 

asramaku surgaku . ehehe .

TAJUK : HOSTEL AKU ! KAU ADE ? HUA3 !
entahla nape kan, malam ni aku tetibe teringat kat hostel aku dulu, so malam ni aku nak tulis entry tentang my luvly hostel.. hikhik,, iye-2 je,, padehal dulu tak berapa nak luvly ^^,

oke, first and foremost, name aku sekolah dulu SMKA TUN AHMADSHAH, INANAM, KOTA KINABALU :) # hurah ! now i'm an ex-student there.. takyah pakai lagi baju sekolah yang aku kena cuci guna tangan hari-2 .. hukhuk :)

sekolah tu bukan la SBP , tapi sape je sekolah kat sane wajib stay hostel..haha :) nasib la kan..

mule-2 aku masuk hostel tu, sumpah ! buruk giler ~ macam masuk bangunan berhantu je.. *ni tyme aku fom1 ea* cam tak caye je, aku akan lalui hari-2 aku kat sane .. cer tengok gambar kat bawah.. phergh ! ade berani ? hua3 ! korang sanggup tak ?


haha :) kat hostel tu la aku belajar berdikari, kenal manusia yang macam-2 peel, ilmu kerohanian..kepimpinan..dan macam-2 la.. :)

tapi hujung tahun fom4, sekolah aku dapat peruntukan tuk cat hostel.. haha :) untung r budak-2 fom1 yang masuk tahun depan dia tu.. masuk-2, hostel da lawa,,tak macam aku fom1 dulu :)
cer tengok..transform ke tak transform hostel aku ni.. baru la budak-2 nak masuk pun tak takod..tak macam aku ==' ..


aku dah rasa pahit manis kat hostel tu, dan aku tanak ulang zaman-2 kepayahan aku dulu.. i'm tired of it, becoz i done all my best before, therefore i'm not dat strong to repeat it.. haha ~ # tengokla..struggle tak struggle aku dulu.. haha :)

aku dulu seorang yang tak reti bergaul, aku rasa forever alone amat best.. takyah pikir pasal orang lain..tapi hostel tu dah banyak ubah aku.. aku sedar, kita tak boleh hidup sorang-2, there are time we need others .. betol tak kengkawan ? uhuk !

apepun, now i'm a gonna be EIGHTEEN GURL on 8 MARCH nanti :) takyah g sekolah :) sumpah ! aku malas sesangat.. baidewey, aku tatap kena sambung belajar pas kuar result SPM kan .. rase macam tanak keluar je dari bumi SABAH ni .. kat sini aku lahir :) and i'm preety glad to be SABAHAN.. the one who born at SEMPORNA, SABAH :) thanx mama, bab lahirkan angah kat sini.. nak kawen orang sabah boley ? ihik ~ # gatal.. kalau mama dengar, kena bagi kawen kang :)

* oh ye :) family saya asal kat PAHANG tau :) kitorang bukan orang BAJAU kat negeri BAWAH BAYU NI :)
* SEKIAN :) thanx for reading awak comel dan kacak lagi HOT :)

BEZA CINTA, SAYANG, SUKA DAN MINAT


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekiranya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…